Lichtsculptuur op Noorderzon reactie op on-demandcultuur

GRONINGEN - Sjimmie Veenhuis uit Groningen heeft op verzoek van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK) en Platform GRAS een lichtsculptuur gemaakt voor Noorderzon | Performing arts festival Groningen.

De lichtsculptuur 'Action>Reaction' is een interactieve installatie van duizend verlichte schakelknoppen waarmee bezoekers zelf een eigen kunstwerk kunnen creëren. Veenhuis (Emmeloord, 1984) draait hiermee als het ware de verhouding tussen de kunstenaar als maker en het publiek als beschouwer op een speelse manier om.

Action>Reaction

'Action>Reaction' is volgens de kunstenaar een symbool voor de toenemende virtuele beleving van de werkelijkheid en de huidige 'on-demandcultuur’. Hij vraagt zich af: zijn we ons nog wel bewust van het gebruik van een schakelaar? Wat betekent het om iets aan of uit te zetten?’ Bezoekers mogen het zelf ervaren. Iedere schakelaar brengt een andere reactie teweeg.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_73007" align="aligncenter" width="431"] Bezoekers mogen het zelf ervaren. Foto: Jenne Hoekstra[/caption] Veenhuis’ kunstwerk staat in het Noorderplantsoen bij ingang Noord. Het werk is iedere festivaldag van 21.00 tot 22.30 uur te zien, te ervaren en te bedienen.