Strip S1ngle eenmalig in het Gronings

GRONINGEN - De populaire strip S1ngle verschijn eenmalig in het Gronings. Dit omdat het maandag 28 augustus 345 jaar geleden is dat de stad Groningen werd ontzet onder leiding van bevelvoerder Carl von Rabenhaupt. De strip is getiteld: 'Laank leve Martini toren'.

Het boek in oblongformaat wordt maandag 28 augustus gepresenteerd op de Bommen Berend Stripmarkt aan het Hoge der Aa. Aansluitend is het te koop bij de stand van stripwinkel Akim, waarbij de eerste tweehonderd exemplaren voorzien zijn van een genummerde en gesigneerde prent. 'Laank leve Martini toren' is niet het alleen Groningstalig, de stip bevat ook gags speciaal gemaakt voor deze Groningse uitgave. Verder is een selectie gemaakt uit de beste strips van S1ngle die eerder in diverse dagbladen zijn verschenen.

Worstelen met vrijgezellenbestaan

S1ngle is een strip van Hanco Kolk en Peter de Wit over drie vriendinnen die worstelen met hun vrijgezellenbestaan. S1ngle verschijnt zes dagen per week in vijftien kranten, waaronder het AD, Het Parool en Dagblad van het Noorden.

Jan Glas

Jan Glas tekende voor de vertaling in het Gronings, net als bij de vorige Akim-uitgaven: Elske – 'Nait zoezen, deurbroezen!'; De Rechter – 'Is wies mit zien waark'; Sigmund – 'Is dit nou dij shocktherapie?'. Hij publiceerde eerder een aantal dichtbundels in het Gronings en vertaalde hij gedichten van Rainer Maria Rilke en Paul van Ostaijen.
S1ngle – Laank leve Martini toren ISBN 978 90 820 57 42 3