RKZbios start seizoen met BUT Film Festival Preview

Groningen - GRONINGEN - De RKZbios begint het nieuwe seizoen met de BUT Film Festival Preview. De film die vertoond wordt is een verrassing maar er kan alvast wel een tipje van de sluier worden opgelicht.

Het laat zich het best omschrijven als: Hammer Horror meets the Shaw Brothers. De kenner weet dan genoeg. Op maandag 21 augustus eert de RKZbios de onlangs overleden 'vader' van de zombiefilm met een vertoning van Night of the Living Dead uit 1968. De week daarna vertoont de RKZbios het boeiende Sami Blood. Op 2 en 4 september is er de Groninger première van de Thaise roadmovie Pop Aye, over een man en olifant. De week daarna is er duistere erotiek en horror in de Groninger première van het bevreemdende La Región Salvaje. Op 16 en 18 september is er gelukkig weer wat luchtigheid bij de RKZbios met de Groninger première van het komische coming-of-age-drama The Edge of Seventeen met onder andere Woody Harrelson. In de Groninger première van het Braziliaanse familiedrama Just Like our Parents maak je kennis met de robuuste moeder Rosa. De RKZbios sluit de maand september af met de Groninger première van het prachtige Spaanse Summer 1993.
Op zondagmiddag 1 oktober heeft de RKZbios een primeur, waarbij het bovenal draait om geluid, met de eerste Groningse editie van Oorspraak: een exploratie van het fenomeen podcast. Wat extra aandacht daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Zie onder voor de info.