Dansteam Phoenix Flames Danceteam kampioen in China

GRONINGEN - Drie dames van het Dansteam Phoenix Flames Danceteam van WEfitness Groningen onder leiding van Helga Ganzeveld, zijn kampioen geworden tijdens een Cheerleading wedstrijd in China.

De wedstrijden werden gehouden van 21 t/m 28 juli in Nanjing en Rizhao in China. Kirsten Ensink moest twee keer dansen. De 2017 Open China danste ze in de categorie Jazz duo met Melanie Bolhuis, deze dans werd bekroond met een eerste plaats. Na een dag reizen naar een nieuwe bestemming in China kwam Kirsten opnieuw in actie met Joyce Dijstelberge tijdens de Rizhao Cheerleading Games waar ook dit duo een verrassende eerste plaats behaald.
Een duodans duurt 2.30 minuten. De danseressen moeten bepaalde elementen laten zien zoals sprongen, pirouettes, lenigheid en uitstraling. Beide dansen hadden een onderwerp, dit bleek vernieuwend in deze competitie en werd gewaardeerd door jury en publiek. Het evenement had aandacht van de Chinese televisie en een groot aantal landen nam deel aan het evenement. Een eerder succes werd behaald begin juni waar het hele team bestaande uit 9 danseressen kampioen werd tijdens het Open Europese kampioenschap Cheerleading in Bottrop. Hiermee heeft het team zich geplaatst voor het WK in Amerika, Orlando Florida in 2018.