Komst bloemenatelier naar de Vismarkt

GRONINGEN - Zoals de oplettende voorbijganger zal hebben gemerkt heeft in het souterrain van een prachtig oud pand aan de Vismarkt, waar Laif & Nuver gevestigd is, een verbouwing plaatsgevonden. Op 1 september zal daar een bloemenatelier worden geopend door Henk van der Veen en Jelmar Boterhoek, de eigenaren van In de Roos aan het Overwinningsplein.

In hun zaak combineren zij hun aandacht voor duurzaamheid en Fairtrade met creativiteit en smaak om te komen tot zeer speciale en kwalitatief hoogstaande boeketten en bloemstukken. Voor Laif & Nuver was precies dit de reden om Van der Veen en Boterhoek te vragen zich onder hun pand te vestigen. Het bloemenatelier aan het Overwinningsplein is al zestien jaar een begrip in Groningen. Vanuit stad en ommeland komen klanten naar In de Roos omdat zij daar bijzondere boeketten, glas en keramiek vinden. Veel klanten vroegen daarom ook of er een filiaal in de binnenstad kon komen. Maar het vinden van een geschikte plek was geen eenvoudige kwestie voor Van der Veen en Boterhoek. Tot het moment waarop de eigenaren van de fraaie woonwinkel Laif & Nuver besloten hen te benaderen.

Het souterrain bleek een verrassende ruimte, die inmiddels op een fantastische wijze heringericht is, zodat de speciale sfeer van “In de Roos” in de binnenstad voelbaar blijft. Voor de bloemen is een origineel bloembed ingericht, waaromheen de prachtige glas- en keramiekcollectie een plaats heeft gekregen. Het is in één oogopslag duidelijk: het atelier op de Vismarkt draait om bloemen en vazen. De winkel op het Overwinningsplein zal vanwege de grootte het hoofdfiliaal blijven. Zo zorgt In de Roos (naar verwachting krijgt de zaak dit jaar de erkenning van duurzame bloemist) er ook voor dat de binnenstad niet extra wordt belast met onnodig vrachtverkeer. Maar voor al uw bloemwensen kunt u gewoon bij het atelier op de Vismarkt terecht: voor bruidsboeketten, rouwbloemen, of andere stukken, en bovenal voor een unieke collectie bloemen en wonderschone boeketten.