OV Nieuws GD viert 10-jarig jubileum

GRONINGEN - De website OV Nieuws GD over het openbaar vervoer in de provincies Groningen en Drenthe viert haar tienjarig bestaan. Dat doet zij met terugblikken op het meest opvallende nieuws uit de afgelopen tien jaar en een terugkeer van een oude bekende in een nieuw jasje.

Op 1 augustus 2007 ging de website van start onder de noemer 'OV Nieuws uit Groningen'. Later kwam daar de Drentse variant 'OV Nieuws uit Drenthe' bij. Twee jaar geleden werden deze sites samengevoegd tot het huidige 'OV Nieuws GD'.
De site brengt nieuws en informatie over het openbaar vervoer in beide provincies. Oprichter Kevin van der Laan: ,,OV Nieuws uit Groningen is ooit gestart vanuit het oogpunt dat er weinig concrete informatie vanuit toenmalig busvervoerder Arriva kwam. Er leefden veel vragen en er werd veel naar informatie gezocht. Het was een tijd waarin de smartphone nog maar heel klein was, sociale media in opkomst was en reizigers nog veelal afhankelijk waren van de telefonische klantenservice. In de jaren erna is de site uitgegroeid tot een groter platform op internet met nieuws en informatie over alles wat er in het openbaar vervoer speelt in Groningen en Drenthe, in grote lijnen in het openbaar vervoer ook wel het 'GD-gebied' naar de grenzen van de GD-busconcessie welke nu wordt uitgevoerd door Qbuzz. De site wordt steeds beter bezocht. Er is een piek te zien rond de start van het schooljaar en bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling, in die maanden trekt de site duizenden bezoekers."
Om het jubileum te vieren wordt op de site momenteel iedere dag teruggeblikt op belangrijke en opmerkelijke nieuwsberichten uit de afgelopen tien jaar. ,,Daarnaast lanceren we op de verjaardag, 1 augustus, een oude bekende. Dat is de 'OV-foto van het Jaar-verkiezing', een variant op de 'Busfoto van het Jaar-verkiezing' die we meerdere malen met groot succes hebben georganiseerd. Deze keer gaat het om een wedstrijd met foto's van vormen van openbaar vervoer uit Groningen en Drenthe", aldus Van der Laan. Op 1 augustus wordt op de site duidelijk gemaakt hoe de nieuwe verkiezing in zijn werk zal gaan.