Guy & Roni en NNO treden op met 70 VMBO-ers

GRONINGEN - Club Guy & Roni + NNO presenteren een dansconcert met 70 VMBO-leerlingen van Ubbo Emmius (Winschoten) en De Bolster (Groningen) onde der de noemer Move it!

Na het succes in 2011 hebben het Noord Nederlands Orkest en dansgezelschap Club Guy & Roni opnieuw geld gekregen van het Fonds Cultuurparticipatie voor dit participatieproject. Met 70 VMBO-leerlingen wordt in de grote zaal van De Oosterpoort een spectaculair dansconcert opgevoerd. De sprankelende energie van de jonge performers en de intensieve ondersteuning van Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Orkest zijn dé ingrediënten voor een geslaagd project waarin jongeren tussen de 14 en 16 jaar samen met professionals dansen of musiceren. Op dinsdag 7 november is de uitvoering, kaartverkoop start 15 september.

Het NNO en dansgezelschap Club Guy & Roni lanceerden in 2011 het participatieproject ‘Move it!’. Het succesproject krijgt in 2017 en 2019 een vervolg. 70 VMBO-leerlingen worden door dansers Mohammed Yusuf Boss (winnaar Gouden C Fonds Cultuurparticipatie) en Milan Schudel intensief getraind om in een choreografie te dansen. Slagwerkers Stefan Kirschbaum en Johannes Terpstra leren een andere groep leerlingen de partijen om met het orkest mee te spelen.