Power forward Evan Bruinsma naar Donar

GRONINGEN - Regerend landskampioen Donar heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de Amerikaanse power forward Evan Bruinsma. Groningens basketbaltrots heeft hiermee het team voor het nieuwe seizoen compleet.

De 24-jarige Evan Bruinsma, neef van Sid Bruinsma (oud-speler van onder andere Leiden en Haaksbergen), speelde het afgelopen seizoen bij het Bulgaarse Rilski Sportist Samokov. Hij was daar goed voor 16 punten en 8.2 rebounds per wedstrijd. De 2,02 meter lange Bruinsma speelde tot en met 2014 in de NCAA voor Detroit Mercy en begon daarna aan zijn carrière in Europa. Hij was actief in Luxemburg, Tsjechië en Bulgarije. Buinsma heeft ervaring in de Champions League en de FIBA Europe Cup.

Favoriete kandidaat

Bestuurslid technische zaken Martin de Vries: “We waren al een poos bezig met Evan omdat hij voor ons de favoriete kandidaat was. We zijn erg blij met het feit dat hij nu voor Donar gaat spelen. Het is een echte stretch-4-speler. Hij kan goed inside spelen maar heeft ook een prima 3-puntschot. Daarnaast is hij een uitstekende rebounder en passer." Met de komst van Evan Bruinsma is het team van Donar compleet. Het bestaat uit Daan Maring, Tim Hoeve, Sjoerd Koopmans, Arvin Slagter, Aron Royé, Brandyn Curry, Thomas Koenis, Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Drago Pasalic , Stephen Domingo en Evan Bruinsma. Coach is Erik Braal, assistent-coach Meindert van Veen.

Oefencampagne

Donar begint de oefencampagne voor het nieuwe seizoen op 2 september in sporthal De Mencke in Uithuizen. De kwalificatiewedstrijden voor de Champions League beginnen voor Donar met een thuiswedstrijd tegen Vytautas uit Litouwen op dinsdag 19 september. https://youtu.be/ndvRPowWW5s