Gemeente Groningen cofinanciert plannen zes sportverenigingen

GRONINGEN - De gemeente Groningen heeft zes subsidieaanvragen van sportverenigingen voor cofinanciering toegekend. 

De verenigingen dienden plannen in waarbij ze zelf ook tenminste de helft van de kosten bijdragen, door bijvoorbeeld sponsoracties.

65.000 euro

De gemeente draagt nu in totaal ruim 65.000 euro bij. Het grootste deel daarvan, 39.500 euro, is bestemd voor de renovatie van de vier velden van tennisvereniging Van Starckenborg. De roeiverenigingen Aegir en Gyas krijgen respectievelijk 4275 en 3000 euro voor de aanschaf en vervanging van mobiele vlotten. Voor basketbalvereniging BVG komt de aanschaf van een nieuw scorebord met schotklok een stap dichterbij met een bijdrage van 5000 euro. Beach Volley Club Groningen krijgt 3750 euro voor de aanleg van een waterleiding naar de velden op Sportpark Coendersborg. Voor de upgrade van de kantine van sporthal De Brug is een bedrag van maximaal 10.000 euro beschikbaar. Mits de gebruikers daar gezamenlijk een zelfde bedrag bijleggen.

Cofinanciering

De gemeenteraad heeft eind vorig jaar ingestemd met de mogelijkheid voor cofinanciering. Dat geeft clubs meer vrijheid én stimuleert hen sneller eigen initiatieven te ontplooien. De Adviescommissie voor de Sport toetst en beoordeelt de aanvragen Met de toekenning van deze zes subsidies is nog niet het hele budget voor 2017 gebruikt.