Groninger artiest Blanks brengt nieuwe single uit

GRONINGEN - Blanks, ofwel de 20-jarige Groninger YouTuber Simon de Wit, presenteert vrijdag 21 juli zijn vijfde single: 'Together (You and Me)'.

Blanks releaste zijn eerste single ‘If You Ever Change Your Mind’ in augustus 2016. De single werd massaal beluisterd en stond binnen een week op #1 in de Viral Top 50 lijst van Spotify. De nieuwe single van de singer-songwriter is vanaf vrijdag 21 juli online te beluisteren via Spotify, iTunes, YouTube en Deezer.  "‘Together (You and Me)' heeft een fris en vrolijk geluid wat ervoor zorgt dat mensen tijdens het luisteren een zomers gevoel krijgen", zegt Blanks over het nummer. De Groninger schreef en produceerde het nummer zelf.

Videoclip

In de videoclip, die eveneens 21 juli verschijnt, is te zien hoe Blanks een brief schrijft naar een meisje en terugblikt op hun vriendschap, die uiteindelijk uitmond in een verliefdheid. De videoclip is gefilmd door Sam Hengeveld en zal te zien zijn op YouTube.

One Hour Song Challenge

Behalve muziek maakt Simon de Wit al vier jaar video’s op zijn YouTube-kanaal met meer dan 35.000 abonnees. In maart begon hij de ‘One Hour Song Challenge’. Hierbij moet de YouTuber in één uur een bekend nummer herproduceren en inzingen. Deze succesvolle, zelfbedachte challenge wordt gemiddeld 20.000 keer bekeken en ontvangt veel lovende reacties.