Vernieuwd maisdoolhof in Meerstad

GRONINGEN - Speurneuzen kunnen vanaf zaterdag 22 juli weer dagelijks terecht in het vernieuwde Maisdoolhof Meerstad. Dit doolhof ligt vlakbij de brede school in Meeroevers, de eerste woonwijk van Meerstad.

Maisdoolhof Meerstad is een 2,5 hectare grote dwaaltuin met maar liefst 4 kilometer aan paden. Het zoeken naar de uitgang is daardoor bepaald geen gemakkelijke opgave, al kan de vernieuwde uitkijktoren in het midden van het doolhof de speurders helpen.

Meerstad-Schatkist

Behalve naar de uitgang kan in het doolhof naar de Meerstad-Schatkist gezocht worden. Deze schatkist staat iedere week op een andere plaats en bevat een verrassing voor de gelukkige vinder. Voor de kleinste kinderen is een klein doolhof aangelegd waarin gespeurd kan worden naar de dieren van Meerstad. Naast het doolhof kan gespeeld worden in een zandbak en geklauterd worden boomstammen. Het Maisdoolhof Meerstad is gratis toegankelijk en als de weersomstandigheden het toelaten is het doolhof tot en met oktober dit jaar te bezoeken.

Openingstijden Maisdoolhof Meerstad

Maisdoolhof Meerstad is in de vakantieperiode - van 22 juli tot en met 3 september - dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur geopend. Na de schoolvakantie is het maisdoolhof op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur geopend en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Voor groepen zijn in overleg andere openingstijden mogelijk. Het maisdoolhof blijft, zolang de weersomstandigheden het toelaten, open tot en met oktober. Bij regenval is het doolhof gesloten. Meer informatie: www.meerstad.eu