Exposities Kristi Neider en Albert Secuur in Wall House #2

Groningen - [caption id="attachment_72406" align="alignright" width="280"] Albert Secuur en Kristi Neider. Foto's: Groninger Museum[/caption]

GRONINGEN - Kunstenaar Kristi Neider en acteur en regisseur Albert Secuur exposeren de komende maanden in Wall House #2 in Groningen. Kristi Neider (Tartu, Estland, 1976) volgde de Kunstacademie in Tallinn. Zij is gespecialiseerd in vrije kunsten en grafiek. De laatste vijf jaar richt zij zich op hoogdruk en varieert ze met linosnede en houtdruk. Lijnen en kleuren spelen in haar werk een grote rol. Albert Secuur (Noorddijk, 1965) is bekend van de televisieseries Boven Wotter, Hollands Hoop en Petticoat. Als acteur, regisseur, muzikant en ontwerper van licht en decors wil hij de wereld een beetje mooier en begrijpelijker maken.

Wall House #2

John Hejduk (1929-2000) ontwierp Wall House #2 in 1973 als recreatiewoning. Het gebouw is een bezienswaardigheid, met een veelheid aan vormen, kleuren, interessante details, symbolen en betekenissen Wall House #2 is dit jaar toegevoegd aan de lijst Iconic Houses. Hierin worden belangrijke gebouwen op het gebied van architectuur opgenomen.

Activiteiten in de zomervakantie

Deze zomer is er veel bijzonders te doen in Wall House #2, zoals een workshop fotografie, filosofie voor kinderen of taarten versieren. Ook is er muziek, een fotowedstrijd en een kunstmarkt. Het programma is samengesteld voor en door Groningers. Dit zomerseizoen wordt zaterdag 15 juli om 12.00 uur afgetrapt. Onder het genot van 'bubbels' en taart kunnen de tentoonstellingen bekeken worden. Wall House #2 is tot en met 29 oktober elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis. Voor de extra activiteiten wordt soms een toeslag gevraagd.