Avebe landt in vruchtbare grond op Zernike Campus

GRONINGEN - Op Zernike Campus Groningen is donderdag de bouw van een Innovatiecentrum van aardappelzetmeelconcern Avebe afgetrapt.

Coöperatie Avebe plantte bij die gelegenheid de eerste ‘aardappel’. Hans Hoekman, voorzitter voor de raad van commissarissen van Avebe, en Ed Kraaijenzank, CFO en tevens vice-voorzitter van het bestuur van Avebe, legden met een aardappel-tijdscapsule symbolisch de basis voor verdere innovatieve ontwikkeling.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_72397" align="aligncenter" width="431"] Hans Hoekman en Ed Kraaijenzank met de aardappel-tijdscapsule. Foto: Pepijn van den Broeke[/caption]

Onderzoek en onderwijs

In het nieuwe Innovatiecentrum zullen Avebe, de Rijksuniversiteit Groningen en andere bedrijven in de agrofoodsector nauw samenwerken op het gebied van onderzoek en onderwijs. “Innovatie is de kern voor Avebe, we willen eruit halen wat erin zit. Het is fantastisch dat we dat op deze plek kunnen gaan realiseren in onze eigen regio, met ruimte voor onderzoek en ontwikkeling en de mogelijkheden voor samenwerking met de juiste partners”, zegt Ed Kraaijenzank.

Innovatiecentrum

Het Innovatiecentrum, naar een ontwerp van SKETS architectuurstudio, zal onder meer een laboratorium, testfaciliteiten, kantoren en een klanteninnovatiecentrum huisvesten. Ook wordt er ruimte ingericht voor start-ups in de agrofood. De nieuwe locatie met een bruto vloeroppervlak van circa 7500 vierkante meter biedt straks onderdak aan circa honderd Avebe-medewerkers in R&D, Sales en Marketing. Het Innovatiecentrum wordt door bouwcombinatie BAM/ Trebbe gebouwd tussen de Prof. Uilkensweg en De Mudden op Zernike Campus Groningen. De oplevering van de nieuwbouw is gepland in tweede kwartaal van 2018.