Groninger studenten in Bridgestone World Solar Challenge

GRONINGEN - Een groep studenten van de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen doet in 2019 onder de noemer Solar Racing Groningen mee aan de Bridgestone World Solar Challenge 2019. Ze hopen op een plek in de top 5.

Tijdens de Bridgestone World Solar Challenge leggen auto’s op zonne-energie in Australië een afstand af van 3022 kilometer. De auto die het snelst is, wint de race. Doel van de World Solar Challenge is onderzoek aan de op zonne-energie aangedreven auto's te promoten. Aan deze open wedstrijd doen universiteiten, bedrijven en individuen mee. De race wordt al sinds 1987 om het jaar gehouden. Nederland heeft sinds die tijd acht keer de eerste plaats behaald, met het Nuon Solar Team van TU Delft en het Solar Team Eindhoven van TU Eindhoven.

Solar Racing Groningen

De twaalf studenten die in februari Solar Racing Groningen oprichtten hebben een passie voor techniek. De studenten zijn onder andere afkomstig van de bacheloropleidingen Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek van de Hanzehogeschool Groningen en Technische Natuurkunde en de premaster Communicatie- en Informatiewetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Ter voorbereiding op de Bridgestone World Solar Challenge 2019 bouwen de studenten - de groep wordt op termijn uitgebouwd naar 25 - een conceptauto die uitgebreid getest wordt. Het team is te volgen op www.solarracinggroningen.nl en facebook.com/SRGroningen.