Pieter van den Hoogenband op zoek naar Vitaalste Bedrijf van Groningen

GRONINGEN - Pieter van den Hoogenband gaat opnieuw op zoek naar Het Vitaalste Bedrijf van Groningen. Ondernemers uit de provincie Groningen kunnen zich tot 8 september inschrijven.

Deelnemers worden beoordeeld op hun visie op gezondheid en vitaliteit in hun bedrijf, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn. De jury bestaat onder meer uit Pieter van den Hoogenband, professor Erik Scherder en hoogleraar Gezondheid en Maatschappij Louise Gunning.

Mentaal en fysiek topteam

De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Groningen gaat uiteindelijk naar een bedrijf met een mentaal en fysiek topteam, met veel werkplezier en balans tussen inspanning en ontspanning. De prijs wordt eind september uitgereikt. “Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, licht meervoudig Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband toe. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen." "Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland

Van den Hoogenband gaat - op initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar - in elke provincie op zoek naar het vitaalste bedrijf. De twaalf provinciale winnaars nemen het aan het einde van het jaar tegen elkaar op in de strijd om de titel 'Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017'. Het Vitaalste Bedrijf van Groningen 2017 neemt het stokje over van het stad-Groninger IT-bedrijf NORISK IT Groep. Werkgevers uit Groningen kunnen zich tot inschrijven via www.vitaalstebedrijf.nl