Stadjers schrijven boek 'Stoppen met werken… Hoe moeilijk kan het zijn?'

GRONINGEN - Bij NoordPRoof Producties is het boek 'Stoppen met werken… Hoe moeilijk kan het zijn?' verschenen. Dit boek is geschreven door Sjikke Mulder en Heleen Untied uit Groningen.

'Stoppen met werken… Hoe moeilijk kan het zijn?' gaat over de vrouwen van de babyboomgeneratie; geboren tussen 1945 en 1955. Deze vrouwen hebben nu de leeftijd bereikt waarop ze en masse met pensioen gaan. De vrouwen waarover het boek gaat maakten carrière in een tijd dat de man als kostwinner de norm was. Ze hebben geen rolmodellen; tot circa 1957 was het gebruikelijk dat een vrouw ontslag kreeg, zodra ze in het huwelijksbootje was gestapt. Nu deze vrouwen het arbeidsproces gaan verlaten, maken ze een transitie door. Hoe ervaren ze het om niet meer te werken? Hoe hebben ze afstand genomen van het werk? Hoe ziet hun leven er nu uit?

Ervaringen 21 vrouwen

De ervaringen van 21 geïnterviewde vrouwen vormen het hart van dit boek: hoe maakten zij dit proces door en wat raden ze anderen aan? Verder worden in het kort de veranderingen sinds de Tweede Wereldoorlog op het gebied van vrouwenarbeid belicht en bevat het boek tips voor vrouwen die middenin het proces zitten, of die zich alvast willen oriënteren.

Sjikke Mulder en Heleen Untied

De auteurs Sjikke Mulder en Heleen Untied hebben zelf ervaren hoe het is om na een (lang) werkzaam leven te stoppen met werken. Hun zoektocht naar ervaringen van generatiegenoten was ook de aanleiding voor dit boek. Stoppen met werken… Hoe moeilijk kan het zijn? ISBN 978 90 79742 103 Auterus: Sjikke Mulder en Heleen Untied Illustraties: Jeannette Ensing