Beijumerweg wordt fietsstraat

Groningen - [caption id="attachment_72355" align="alignright" width="125"] Verkeersbord L51.[/caption]

GRONINGEN - De Beijumerweg wordt tussen de dorpskern van Zuidwolde en de Amkemaheerd in Groningen ingericht als fietsstraat. Om te benadrukken dat fietsers prioriteit hebben op deze route, krijgt het wegdek over de volledige breedte van 3,5 meter een rode slijtlaag. Verder worden de bermen versterkt en komt aan het begin van de straat het verkeersbord L51: 'fietsstraat, auto te gast'.

Dorpsvisie Zuidwolde

Het fietsveiliger maken van de Beijumerweg is één van de maatregelen uit de Dorpsvisie Zuidwolde 2016-2026. De maatregel sluit naadloos aan bij de Fietsstrategie Groningen 2015-2025.

1200 fietsers per dag

De gemeente Bedum heeft de gemeente Groningen verzocht om de weg tussen Zuidwolde en Beijum gezamenlijk aan te pakken. Het inrichten van de Beijumerweg als fietsstraat is in overeenstemming met het huidige gebruik van de straat. Nu al zijn de fietsers met 1200 per dag in de meerderheid ten opzichte van de 900 motorvoertuigen die er dagelijks passeren.

Gemeente Bedum opdrachtgever

Naar verwachting zullen de werkzaamheden komend najaar beginnen. Formeel is de gemeente Bedum opdrachtgever van dit project. De totale kosten zijn 100.000 euro. De verdeling daarvan tussen Bedum en Groningen is 60-40.