Groene Vlag Eco-Schools voor Terra Eelde

EELDE - Terra Eelde heeft de Groene Vlag van Eco-Schools behaald. Het bijbehorende certificaat werd zojuist uitgereikt door Arjan Lucius van Eco-schools.

Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Eco-Schools stimuleert leerlingen zélf activiteiten te ondernemen om de school (verder) te verduurzamen. Nadat Terra Eelde in maart van dit jaar het zilveren certificaat van Eco-Schools binnensleepte, is met de Groene Vlag nu de hoogste onderscheiding binnengehaald.

Eco-team

Terra Eelde heeft een Eco-team dat duurzame acties organiseert: een zwerfvuilactie, een kledingruilbeurs, een ecodagboek en een Eco-hoek in de kantine, waar smartphones door middel van zonnepanelen opgeladen worden. Het thema duurzaamheid is daarnaast in allerlei projecten verwerkt bij Terra Eelde. Dit alles heeft de school de Groene Vlag opgeleverd.

Duurzaamheid hoog op de agenda

“We hebben veel tijd en energie gestoken in de duurzame projecten bij ons op school. Als groene school hebben we duurzaamheid uiteraard hoog op de agenda staan", reageert projectleider Marjan Baalmans. "Het Eco-team is de motor hierachter en bestaat uit een aantal zeer gemotiveerde leerlingen. Zij zijn erg gedreven en in staat om andere leerlingen enthousiast te maken zodat we ook echt iets kunnen bereiken. Hun slogan is ‘Gewoon Groen Doen!’ Het heeft effect. Dat we daarmee ook nog eens de Groene Vlag uitgereikt krijgen doet ons enorm veel plezier”, vertelt projectleider Marjan Baalmans.