Uitbreiding mobiliteitscampus Century Autogroep in Groningen

GRONINGEN - Op de mobiliteitscampus van Century Autogroep aan de Bornholmstraat in Groningen wordt de komende maanden onder meer een vijftig meter lange milieuvriendelijke en openbare wasstraat, een schadebedrijf en een extra werkplaats gerealiseerd. De nieuwbouw werd vanochtend afgetrapt met grondwerkzaamheden.

Met de nieuwbouw wordt ook ruimte gecreëerd voor een verhuizing van Volkswagen Bedrijfswagens en het Bedrijfswagens Modificatie Centrum naar de Bornholmstraat. De verwachting is dat alles in het eerste kwartaal van 2018 operationeel is.

Mobiliteitscampus

Het gebied aan de ringweg ontwikkelt zich sinds 2009 steeds verder tot mobiliteitscampus. Eerder vestigden zich Porsche (2009), Volkswagen (2011), Audi (2012), Noorderpoort Automotive & Logistiek (2015) en SEAT en ŠKODA (2017) op het terrein. De huidige nieuwbouw completeert het geheel. Vanaf begin volgend jaar kan men behalve voor de aanschaf van een nieuwe Audi, Volkswagen, SEAT, ŠKODA of Volkswagen bedrijfswagen ook voor autohuur, lease, privé lease, onderhoud, bedrijfswagenombouw, onderdelenlevering, schadeherstel en het wassen van de auto aan de Bornholmstraat terecht.

One-stop shop

Het autobedrijf zit nog in een onderzoeksfase met betrekking tot een tweetal andere concepten op deze campus, gericht op het ontzorgen van klanten. Directeur/ eigenaar Erik Meems van Century Autogroep over de ontwikkelingen: “Het uiteindelijke doel is dat onze campus een one-stop shop belevingsconcept wordt. Eén adres in Groningen waar de consument ontzorgd wordt op het gebied van zijn of haar mobiliteitsbehoefte." "Onze nieuwe wasstraat die voor iedereen toegankelijk is, is hier zeker een mooi voorbeeld van. Met behulp van een aantal servicemedewerkers worden auto’s straks in de vijftig meter lange milieuvriendelijke wasstraat in hoog tempo snel en super schoon gewassen.”

Century Occasion Centrum

Alleen het Century Occasion Centrum blijft op de huidige locatie aan de Paterswoldseweg. Meems: “Dit is een bewuste keuze. Het centreren van alle occasions op één plek is de afgelopen jaren een succes gebleken. De consument waardeert het grote aanbod. Wij bieden ruim tweehonderd occasions aan op de locatie aan de Paterswoldseweg. Door het vrijkomen van de ruimte van Volkswagen Bedrijfswagens en het Bedrijfswagen Modificatie Centrum kunnen wij dit aanbod uitbreiden naar ruim driehonderd occasions. Nog meer keus dus voor de consument. Variërend van personen- en bedrijfsauto’s uit de goedkopere prijsklasse tot zeer jonge, zo goed als nieuwe importauto’s. Van alle merken.”