Hanzehogeschool en RUG participeren in Kennis- en Innovatiewerkplaats in EDR

GRONINGEN - De Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen starten samen met de gemeente Oldambt, Hochschule Emden/ Leer, IHK Ostfriesland und Papenburg en Landkreis Leer een Kennis- en Innovatiewerkplaats.

Zij doen dit om economische groei en grensoverschrijdende initiatieven in de met krimp kampende Eems Dollard Regio - Oost- en Noord-Groningen, Oost-Friesland en Weser-Eemsgebied - te versterken.

Centrale plek in Winschoten

Het grootste probleem van de krimp in de regio ligt in de veroudering van de bevolking en het wegtrekken van jongeren uit de regio. In Winschoten wordt een centrale plek ingericht waar bedrijven en organisaties, studenten, universiteiten en hogescholen elkaar ontmoeten om een oplossing voor deze problemen te vinden. Bij de nieuwe innovatiewerkplaats worden Nederlandse studenten gestimuleerd om stage te lopen en af te studeren bij bedrijven in de Duitse grensregio en Duitse studenten in Nederland. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de kennis, krijgen studenten een internationale ervaring dichtbij huis én krijgen ze meer inzicht in de kansen en mogelijkheden die de regio te bieden heeft. Daarnaast krijgen organisaties en bedrijven op deze manier een groter aanbod van studenten om hun openstaande vragen en vacatures te vervullen.

Subsidie

Het project wordt medegefinancierd door een subsidie van 2,5 ton van INTERREG, een Europese subsidieregeling voor ruimtelijke en regionale ontwikkeling.