Reparatie zuidelijke Oostersluisbrug vrijdag van start

GRONINGEN - Rijkswaterstaat start vrijdagavond 14 juli met de herstelwerkzaamheden aan de zuidelijke Oostersluisbrug in Groningen.

Het brugdek wordt verwijderd en voor reparatie naar een werf in Groningen gebracht. In het weekeinde van 26 augustus wordt het brugdek teruggeplaatst. Gedurende zes weken kan er geen gebruik worden gemaakt van de zuidelijke brug.

Aangevaren door een binnenschip

De zuidelijke Oostersluisbrug werd 12 juli 2016 aangevaren door een binnenvaartschip. De brug raakte daarbij dermate beschadigd dat een ingrijpende reparatie van het brugdek noodzakelijk is. Rijkswaterstaat kiest voor een reparatie in de zomervakantie, waardoor de overlast voor het wegverkeer zoveel mogelijk wordt beperkt.

Telekraan

De verwachting is dat het brugdek zaterdagmiddag 15 juli met behulp van een telekraan uitgehesen wordt en voor transport op een boot geplaatst wordt. Mocht het te hard waaien, dan worden de werkzaamheden tot het daarop volgende weekeinde uitgesteld. Het verkeer kan gewoon gebruik maken van de noordelijke Oostersluisbrug. Wel moet rekening worden gehouden met vertraging. Voor het wegverkeer zijn omleidingsroutes ingesteld die met gele borden worden aangegeven.