'Venezuela in chaos' in Noorderlicht Fotogalerie

GRONINGEN - In Noorderlicht Fotogalerie in Groningen is vrijdag de expositie 'Venezuela in chaos' geopend. Met werk van Antonio Briceño, Oscar B. Castillo, Alejandro Cegarra, Nelson Garrido, Amada Granado, Lucia Pizzani, Juan Toro.

Venezuela is in korte tijd in een vrije val terecht gekomen. Door roekeloos geld uit te geven kon de regering veel sociale programma’s uitvoeren en tegelijkertijd haar machtspositie versterken. Maar de prijs van olie, vrijwel het enige exportproduct van het land, kelderde. Tegelijkertijd overleed de charismatische regeringsleider Chavez, die de macht over liet gaan op huidig president Maduro. De economie stortte in. Er is nu hyperinflatie, de supermarkten zijn leeg en geweld van bendes is een dagelijkse realiteit. Massale protesten tegen het bewind vinden continu plaats.

Documentair en conceptueel werk

Noorderlicht toont documentair en conceptueel werk van Venezolaanse fotografen over deze voortdurende nachtmerrie. De voortdurende protesten worden in beeld gebracht door meerdere fotografen. Ricardo Gomez Perez stelt een seperate presentatie samen, die tijdens de tentoonstellingsduur geactualiseerd wordt. De expositie loopt tot en met zondag 13 augustus.