Officiële start Innovatiewerkplaats en opening Fruitcafé

GRONINGEN - Dubbel feest in de stad-Groninger wijk de Wijert, donderdag. Met achtereenvolgens de officiële start van Innovatiewerkplaats Helpman/ De Wijert en de opening van Fruitcafé De Helpende Hand.

Innovatiewerkplaats Helpman/ De Wijert is een samenwerking tussen bewoners, ondernemers, onderwijs en gemeente in de zuidelijke wijken van de stad Groningen. Ze hebben de handen ineen geslagen om ideeën, projecten en voorstellen van alle partijen te realiseren in een efficiënte, pedagogisch verantwoorde en op financieel deugdelijke wijze. Terra MBO en de gemeente Groningen bekrachtigden dit donderdag in een convenant en een presentatie van de tot nu toe behaalde resultaten.

Fruitcafé

Aansluitend werd in de Werumeus Buningstraat Fruitcafé de Helpende Hand geopend. Het Fruitcafé is een coöperatie van meerdere bewoners, onderwijsinstellingen en de gebiedscoöperatie Westerkwartier. Ook is er verbinding met de Albert Heijn in De Wijert. Door het inzetten van mensen met een participatiebaan, studenten en vrijwilligers draagt het café bij aan re-integratie op de arbeidsmarkt, armoedebestrijding, bestrijding van eenzaamheid en isolement en biedt het leeropdrachten voor het onderwijs. In het Fruitcafé worden groentes, fruit en sapjes verkocht. Gezondheid, ontmoeting en hulp staan hier centraal.