Werkzaamheden aan bruggen Van Starkenborghkanaal

GRONINGEN - Rijkswaterstaat, ProRail en de provincie Groningen werken de komende twee weekenden aan verschillende bruggen over het Van Starkenborghkanaal.

Het kanaal is hiervoor van zaterdag 8 juli 04.00 uur tot maandag 10 juli 06.00 uur bij Zuidhorn voor alle scheepvaartverkeer gestremd. Het weekend erop is het kanaal van vrijdag 14 juli 20.00 uur tot maandag 17 juli 06.00 uur ter hoogte van de Oostersluis en bij Zuidhorn gestremd voor alle scheepvaartverkeer. Om de overlast voor de scheepvaart tot een minimum te beperken, vinden de werkzaamheden tegelijk plaats. De vaarweg wordt direct weer vrijgegeven mochten de werkzaamheden eerder zijn afgerond.

Zuidhorn

ProRail plaatst in het weekend van 8 juli een nieuwe spoorbrug bij Zuidhorn. De oude spoorbrug blijft voorlopig in gebruik waardoor er tijdelijk twee spoorbruggen achter elkaar liggen. Dit vraagt om extra oplettendheid van de scheepvaart. In het weekend van 15 juli wordt het brugdek van de nieuwe tafelbrug Zuidhorn geplaatst. De oude brug uit 1932 werd in het weekend van 22 april verwijderd.

Verwijderen Oostersluisbrug voor reparatie

Rijkswaterstaat verwijdert in het weekend van 15 juli het brugdek van de zuidelijke Oostersluisbrug in Groningen. Het wegdek wordt voor reparatie naar een werkplaats in Groningen gebracht. De brug raakte op 12 juli 2016 beschadigd door een aanvaring van een binnenvaartschip. Tijdens de reparatieperiode kan het verkeer gebruik maken van de noordelijke Oostersluisbrug.