Schoolplein14 voor Bisschop Bekkersschool in Groningen

GRONINGEN - Leerlingen van Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers in Groningen hebben woensdag hun vernieuwde schoolplein geopend: het eerste Schoolplein14 in de stad Groningen. Ze werden daarin bijgestaan door sportwethouder Paul de Rook en FC Groningen-mascotte Groby.

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. De Bisschop Bekkersschool won het Schoolplein14 ter waarde van € 8000 met een wedstrijd van supermarktketen Coop.

Schoolplein14

Op het Schoolplein14 van de Bisschop Bekkersschool zijn lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht, die door de school en de leerlingen zelf zijn geselecteerd. Deze coatings dagen leerlingen uit om meer te sporten en te spelen. De aanpak laat ook minder sportieve kinderen bewegen en stimuleert de creativiteit van kinderen om zelf spelletjes te bedenken. Bovendien biedt de nieuwe indeling van het schoolplein leerkrachten meer overzicht en structuur.