Noorderpoort Automotive & Logistiek heeft zilveren kantine

GRONINGEN - Noorderpoort Automotive & Logistiek heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum ontvangen.

De school laat hiermee zien te voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Een zilveren schoolkantine geeft veel ruimte aan 'de betere keuze'. Het aanbod bestaat uit minimaal 60 % betere keuzes. De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze. In de kantine van Noorderpoort Automotive & Logistiek wordt de aandacht voornamelijk gevestigd op gezonde broodjes, groente en fruit. Ook is altijd vers water beschikbaar.

Jongeren zijn de toekomst

Het Voedingscentrum heeft de Richtlijnen Gezondere Kantines opgesteld in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.