Nijestee wil 2500 extra woningen bouwen in Groningen

GRONINGEN - Woningcorporatie Nijestee ziet ruimte om in Groningen 2500 extra nieuwe betaalbare woningen te realiseren.

Huurdersorganisaties, gemeente en corporaties zijn het erover eens dat in Groningen een tekort is aan goede en betaalbare woningen. De noodzaak is hoog, de wachttijden lopen op, weet Nijestee.  De woningcorporatie wil daarom snelheid maken; samen met gemeente, bewoners en ontwikkelaars.

Snelheid maken

In de bestaande afspraken tussen Nijestee en de gemeente staat dat Nijestee driehonderd woningen per jaar bouwt. “We voegen daar graag een fors aantal aan toe", zegt algemeen directeur Pieter Bregman van Nijestee. "We zitten nu in een tijd dat het weer mogelijk is. We kunnen snelheid maken en laten we dat met z’n allen doen!”

Samen oppakken

Door een versnelling nemen volgens Nijestee niet alleen de wachttijden af, ook komen er meer nieuwe betaalbare huizen van goede kwaliteit. Bregman: “Behalve kortere wachttijden betekent het ook een snellere verduurzaming en meer keuze. Dit kan alleen als we het samen oppakken met alle partijen. We kunnen helpen omdat we veel kennis en ervaring hebben. Als eerste stap hebben we een presentatie uitgewerkt voor dertien locaties in de stad waar we op korte termijn mogelijkheden zien. Uiteraard worden omwonenden betrokken bij een eventueel vervolg."