Gouden C voor Urban House Groningen-talent Mohamed Yusuf Boss

GRONINGEN - Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen hebben de Gouden C, de prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie, gewonnen. De prijs werd zaterdag, bij de afsluiting van de iktoon-campagne in de Westergasfabriek in Amsterdam, uitgereikt .

Met de Gouden C zet het Fonds voor Cultuurparticipatie ieder jaar één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen mogen een jaar lang de titel ‘het project dat je mee moet maken’ dragen. Daarnaast ontvingen ze een vergulde stempel, ontworpen door Katia Borghesi, én een cheque van 1000 euro.

Kroon op het werk

Mohamed Yusuf Boss, danser en choreograaf bij Stichting Urban House Groningen: "Ik vind het fantastisch dat ik deze waardering krijg en mensen met mijn werk heb ontroerd. Ik ben heel trots. Dit is de kroon op een intensief jaar samen met Urban House Groningen. Zij hebben me enorm gesteund. Deze prijs motiveert me om door te gaan met het vertellen van verhalen." Uit het juryrapport:
De jury is geraakt door de manier waarop Mohamed in urban dans een persoonlijk en actueel verhaal vertelt over een gezin dat Somalië ontvlucht. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen en heeft tegelijkertijd duidelijke leerdoelen en weet de juiste mensen aan zich te verbinden. Hiermee creëert hij zijn eigen route voor talentontwikkeling en baant hij de weg vrij voor andere urban talenten.

Inspirerende werking

Voor de prijs kwamen alle in 2016 door het Fonds voor Cultuurparticipatie gesubsidieerde projecten in aanmerking. De projecten zijn door de jury beoordeeld op hun inspirerende werking voor de culturele sector en de impact op deelnemers en hun omgeving. Het publiek heeft dit jaar voor het eerst ook zijn stem laten horen. Zijn mening over de projecten is door de jury meegenomen in het eindoordeel.