Wieke Paulusma wint Els Borst Netwerk Inspiratieprijs

GRONINGEN - Het Groninger D66-gemeenteraadslid Wieke Paulusma heeft de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs gewonnen. Paulusma kreeg de prijs zaterdag uitgereikt tijdens het Els Borst Netwerk Event in Driebergen.

Het Els Borst Netwerk is een netwerk van vrouwen én mannen van D66. Het netwerk heeft als doel vrouwen te ondersteunen en te empoweren om zo hun inzet binnen en buiten de politiek en de partij duurzaam te vergroten.

Meer vrouwen in besturen

‘Met haar vasthoudendheid is Wieke erin geslaagd de hardnekkige ondervertegenwoordiging van vrouwen in topfuncties op de agenda van D66 te zetten, en de noodzaak van uitzonderlijke maatregelen om dat te doorbreken, inclusief quota’, was de tekst van de nominatie. Ze werd genomineerd omdat ze op het landelijk congres middels een motie heeft gepleit voor een tijdelijk quotum om meer vrouwen in besturen vertegenwoordigd te laten zijn. De overige genomineerden waren Petra Stienen en Marion Wichard.

Raad Zoekt Vrouw

Wieke Paulusma kreeg de prijs omdat ze de daad bij het woord voegt. Zo was ze de drijvende kracht achter de campagne Raad Zoekt Vrouw, die Groningse vrouwen wil interesseren voor het raadswerk. Daarnaast geeft Wieke lessen burgerschap.

Els Borst

"Ik bewonder Els Borst enorm", zegt Wieke Paulusma. "Juist vanwege haar moed en onophoudelijke inzet om controversiële onderwerpen op de agenda te zetten binnen en buiten de politiek." Borst was als minister van Volksgezondheid onder meer verantwoordelijk voor het niet meer strafbaar stellen van euthanasie. Van haar is de beroemde uitspraak ‘de politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten’.

Wieke Paulusma

Wieke Paulusma is naast haar werk als raadslid hoofd Oncologie bij Treant, lid van het bestuur van de VNG en lid van de raad van toezicht van CMOSTAMM.