Man bedreigt agenten met kettingzaag

Groningen - Een 43-jarige man is gisteravond aangehouden nadat hij agenten bedreigde met een kettingzaag. Dit gebeurde op de Jan Bulthuisstraat.

Agenten werden rond 20:00 uur naar de Jan Bulthuisstraat gestuurd omdat er een man met een kettingzaag op straat zou lopen. Hij zou volgens de melder door dolle heen zijn.

Aanhouding

Nadat de agenten arriveerden kwam de man uit een achtertuin lopen, pakte een kettingzaag, startte deze liep hij op de politiemensen af. Hierop moesten de agenten zich terugtrekken en met gebruik van pepperspray probeerden ze hem onder controle te krijgen. Uiteindelijk stopte de verdachte en legde hij de kettingzaag weg. Hierna is hij aangehouden voor bedreigen en poging tot zware mishandeling dan wel poging tot doodslag en ingesloten in het cellencomplex. De beide agenten deden aangifte tegen de 43-jarige man uit Groningen.

Geweld tegen politie

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren wordt de dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.