Grootschalige oefeningen Brandweer Groningen bij Dizkartes

GRONINGEN - Brandweer Groningen heeft dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag grootschalige brandoefeningen gedaan op de sociëteit van Algemene Studentenvereniging Dizkartes in de Peperstraat.

Hierbij werd groot materieel ingezet. Twee tankautospuiten en een hoogwerker stonden ten tijde van de oefeningen in de smalle straat.

Beter voorbereid

De oefeningen zijn naar volle tevredenheid verlopen. “Dit jaar zijn we extra bezig met de brandveiligheid van de binnenstad. Hier zijn smalle wegen en oude gebouwen, waardoor de kans op een overslaande brand groot is. Door deze brandoefeningen zijn we beter voorbereid op mogelijke echte situaties”, zegt Peter Timmer van Brandweer Groningen. Dizkartes-voorzitter Robin Schepers: “Dizkartes is constant bezig om haar mooie, monumentale pand zo veilig mogelijk te maken. Het waarborgen van de veiligheid wordt door zowel de brandweer als door onze leden enthousiast opgepakt.”

Figuranten

De verschillende unieke scenario’s werden met behulp van een groep figuranten van zowel Dizkartes als Brandweer Groningen geoefend. Na elke oefening werd geëvalueerd met de betrokkenen van beide partijen. Schepers: “Door deze oefeningen weten we beter hoe we ervoor staan, mocht er toch onverhoopt iets gebeuren. We hopen in de toekomst deze samenwerking met de brandweer voort te kunnen zetten.”