Studenten Noorderpoort Veiligheid & Vakmanschap naar Normandië

GRONINGEN - Bijna tachtig studenten van Noorderpoort Veiligheid & Vakmanschap vertrekken maandag 3 juli naar het Franse Normandië.

De studenten duiken in het oorlogsverleden van Europa door verschillende historische monumenten te bezoeken. Vrijdag 7 juli komen de studenten weer naar huis.

Pointe du Hoc en landingsstranden

In totaal gaan 79 studenten uit alle studiejaren van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap mee naar Normandië. Ze worden begeleid door zes docenten en militaire instructeurs. Het doel van de reis is de studenten bewuster te maken van de geschiedenis van het huidige Europa. Hoogtepunten in de programmering zijn een bezoek aan Pointe du Hoc, waar nog steeds de krater te zien is van een ingeslagen bom, en een bezoek aan de landingsstranden, waar een excursie gegeven wordt langs de restanten van de kunstmatige havens van Utah Beach en Omaha Beach.

Battlefield Tours

De excursie naar Normandië is georganiseerd vanuit de opleiding Veiligheid & Vakmanschap van Noorderpoort. In Normandië gaan tijdens twee erkende gidsen met de studenten op pad. Dit wordt verzorgd door Battlefield Tours.