Lefier verbetert 120 woningen in Paddepoel naar Nul-op-de-Meter

GRONINGEN - Woningcorporatie Lefier en bouwpartner Dura Vermeer gaan 323 ééngezinswoningen en appartementen in Groningen en in Stadskanaal verbeteren naar Nul-op-de-Meter.

In Groningen worden 120 appartementen in Paddepoel aangepakt, in Stadskanaal 203 eengezinswoningen in de wijk Maarswold.

Energiezuinige Nul-op-de-Meter-woningen

Alle 323 woningen krijgen een nieuw ventilatie- en verwarmingssysteem, nieuwe geïsoleerde gevels, kozijnen, ramen en een nieuw dak met zonnepanelen. Deze ingrepen maken van de woningen energiezuinige Nul-op-de-Meter-woningen. Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier: “We willen een forse verduurzamingsslag maken. Met dit grote project komen we dichter bij onze doelstelling om ons gehele bezit energieneutraal te maken. Minstens zo belangrijk zijn de voordelen voor onze huurders.”

Overlast

Bewoners hebben enkele weken te maken met overlast. Reden voor Dura Vermeer, dat op verschillende locaties in Nederland aan renovatieprojecten werkt, en Lefier in de renovatieplannen altijd de bewoner voorop te stellen. Vanaf het begin informeren ze de bewoners over de renovatieplannen. Tijdens bijvoorbeeld huisbezoeken bespreken Dura Vermeer en Lefier de gevolgen van de plannen voor de bewoners. Daarna kunnen bewoners aangeven of ze akkoord gaan met het plan. Als 70 % van de bewoners instemt, wordt de verbetering uitgevoerd.