'Nieuw Licht' in Fotogalerie Lichtzone Groningen

GRONINGEN - In Fotogalerie Lichtzone Groningen is woensdag de expositie 'Nieuw Licht' geopend.

Deze expositie toont het werk van Sonja de Ridder, Marion Verwey, Giulia Leonetti en Klaas van Sloten, nieuwe leden van Fotogalerie Lichtzone.

Giulia Leonetti

De Italiaanse Giulia Leonetti (1987) is opgegroeid in een omgeving waar schoonheid en een doorn in het oog naast elkaar bestaan. Dit bracht haar ertoe de omgeving als geheel te waarderen en te zoeken naar wat voor haar van belang is om vast te leggen: een muur, wolken, een bepaalde lichtinval. De laatste vijf jaar heeft Giulia buiten Italië gewoond. Ze vond er nieuwe inspiratie en input. Dit vertaalt zich in een continue zoektocht naar nieuwe benaderingswijzen van de uitstraling van plekken en mensen, als zij zich binnen het kader bevinden.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_72062" align="aligncenter" width="431"]©Giulia Leonetti Voorbeeld van het werk van Giulia Leonetti.[/caption]

Klaas van Slooten

Klaas van Slooten (Groningen, 1956) verdiende meereizend met de kermis-poffertjeskraam zijn eerste camera bij elkaar. Dat leidde naar de Fotovakschool, daarna Academie Minerva – Publiciteits Vormgeving. Klaas is werkzaam als zelfstandig grafisch ontwerper, met als bijvak fotografie. Kijken, zien en vastleggen, altijd een camera mee.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_72063" align="aligncenter" width="429"]©Klaas van Slooten 'De Nachtboot van Schier' van Klaas van Slooten.[/caption]

Marion Verwey

Marion Verwey (1962, Den Haag) heeft de laatste jaren gewerkt aan de serie 'DIS-CONNECT', gebaseerd op het leven zoals het is, waar verbindingen ontstaan op verschillende manieren: vrijwillig, met geweld, door mis¬verstand en uiteindelijk met verlies van verbinding. De essentie ligt in het verhaal van het beeld, beïnvloed door mysterie en desoriëntatie, die tezamen zorgen voor een blijvende indruk bij de kijker. In Fotogalerie Lichtzone Groningen presenteert zij een selectie van vier werken van een serie die zich nog zal uitbreiden.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_72064" align="aligncenter" width="430"]©Marion Verwey 'Surreal Sjakie en de etalagepop' van Marion Verwey.[/caption]

Sonja de Ridder

Sonja de Ridder heeft haar opleiding genoten aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (tegenwoordig Artez) en aan de fotoacademie in Amsterdam. Haar fotografie geeft een schilderachtige impressie, qua onderwerp, beeldbewerking en presentatie, waardoor het werk een nostalgische sfeer uitstraalt. Zij laat zich inspireren door verhalen, volksvertellingen, geloof en bijgeloof die een landschap kleur geven. Dit kunnen bestaande of eigen verhalen zijn. Foto’s zijn afbeeldingen van de landschappen of de gestileerde personages uit deze verhalen.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_72065" align="aligncenter" width="431"]©Sonja de Ridder 'Red riding hood' van Sonja de Ridder.[/caption] De expositie loopt tot en met 16 juli.