Cheque Loopgroep Astrea voor De Opstap

GRONINGEN - Loopgroep Astrea uit Groningen heeft dinsdag een cheque van 400 euro overhandigd aan Stichting Logeerhuis De Opstap. Dit was de opbrengst van de 25 maart gehouden Runnersworld Astrea Run.

Loopgroep Astrea koppelt ieder jaar een ander goed doel aan de Astrea Run. Deelnemers kunnen bij inschrijving een bijdrage leveren aan dit goede doel. Dit jaar was kleinschalig logeerhuis voor herstel en respijt De Opstap in Groningen het aan de Astrea Run verbonden goede doel.

De Opstap

De Opstap is bedoeld voor mensen die willen herstellen - bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname - maar nog niet alleen thuis kunnen zijn. Daarnaast is De Opstap bedoeld voor mensen die tijdelijk geen beroep kunnen doen op mantelzorg. De vrijwilligers van De Opstap nemen de zorg dan tijdelijk over. Zij bieden respijtzorg om de mantelzorger een adempauze te geven. In het logeerhuis kunnen vijf gasten kortdurend verblijven.

Kosten

Hoewel De Opstap met vrijwilligers werkt, brengt de exploitatie van De Opstap kosten met zich mee: huisvestingskosten, energielasten, verzekeringen, de kosten van de ondersteuning van de vrijwilligers en de verblijfskosten van de gasten. De Opstap is, als burgerinitiatief, financieel afhankelijk van bijdragen van de gemeente Groningen en van sponsors, donateurs en vermogensfondsen die het logeerhuis een warm hart toedragen.