Bouw woningen Engelse Park en Kempkensberg start volgend voorjaar

GRONINGEN - De planontwikkeling op de locatie van de vroegere de rijkskantoortorens stonden, vordert gestaag. De verwachting is dat de bouw volgend voorjaar start.

Het gaat om de bouw van 95 grondgebonden koopwoningen in het zogenoemde Engelse Park en 76 appartementen langs de Kempkensberg. De gemeente Groningen sloot hiervoor dit voorjaar een grondverkoopovereenkomst met de ontwikkelaars VolkerWessels Vastgoed, Ballast Nedam Development en Slokker Vastgoed. De betrokken partijen werken komend najaar aan het definitieve ontwerp en aan het bouwrijp maken van de locatie.

Engelse Park

In het Engelse Park - tussen Engelse Kamp, Haydnlaan, Kempkensberg en Bachkade - worden 95 grondgebonden woningen ontwikkeld. Het aanbod zal divers zijn, zowel qua ligging als qua grootte, uitvoering en prijs. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op www.engelsepark.nl.

Appartementengebouwen

Slokker Vastgoed ontwikkelt tussen de stadstuin van DUO/ Belastingdienst en de Kempkensberg twee op het zuiden georiënteerde appartementengebouwen van elk vijf lagen. Het westelijke gebouw, direct grenzend aan het Sterrebos, bevat 36 koopappartementen, in oppervlak variërend van 95 tot 210 vierkante meter. Het oostelijk gelegen gebouw bevat veertig vrije sector huurappartementen met een oppervlak variërend van 75 tot 110 vierkante meter. Parkeren vindt onder deze nieuwbouw plaats; in een afgesloten parkeergarage.

Natuurwet

De komende maanden worden ook besteed aan de procedures in het kader van de Natuurwet en de kap-activiteit voor de omgevingsvergunning.