Pete Miller nieuwe hoofdtrainer Basketball Academy RTC Noord en Donar DTL

GRONINGEN - Pete Miller wordt per 1 augustus aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de Basketball Academy RTC Noord in Groningen. Tevens start hij dan als coach van het Dutch Talent League-team van Donar. Miller heeft een contract voor drie jaar getekend.

Het Regionaal Trainings Centrum (RTC) biedt de grootste basketbaltalenten van het Noorden (tot 18 jaar) een ontwikkelingstraject aan. Het werkt daarvoor samen met de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Ook met het H.N. Werkman College en het Johan Cruyff College Noorderpoort wordt samengewerkt. Deze topsportscholen faciliteren een aangepast lesrooster: . De talenten trainen vijf ochtenden per week bij Basketball Academy RTC Noord. Daarnaast trainen ze nog twee of drie keer per week bij hun eigen vereniging, waar ze ook hun wedstrijden spelen; op eredivisieniveau. Dat is een hele verandering ten opzichte van de afgelopen seizoenen waarin de talenten ook competitie speelden in RTC-verband.

Basketball Academy Groningen

Met deze nieuwe opzet is het RTC een onafhankelijk trainingsinstituut geworden dat de status Basketball Academy Groningen van de NBB heeft gekregen. Met ingang van het seizoen 2017 - 2018 heeft de NBB vijf Basketball Academies gevormd, waaronder die in Groningen.

Pete Miller

‘Pistol’ Pete Miller is bepaald geen onbekende in de nationale en internationale basketbalwereld. De Amerikaanse guard speelde college-basketball bij San Jose State University. In 1975 begon hij zijn Europese avontuur bij Donar waar hij drie seizoenen speelde. In 2011 was hij in Nederland als coach actief bij Aris. Daarna heeft hij zijn loopbaan in het buitenland voortgezet, ander andere als headcoach bij WBC Raiffeisen Wels Basketball Club en als director en headcoach bij Chemnitz 99ers Basketball Club. Pete Miller deed veel ervaring met jeugd op tijdens zijn periode bij Telekom Baskets in Bonn, waar hij verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van de jeugdafdeling. Ook in zijn periode in Oostenrijk zette hij een programma voor de jeugd op.

Samenwerking met Donar

Pete Miller zal behalve als hoofdtrainer voor Basketball Academy RTC Noord ook als hoofdcoach fungeren van het Dutch Talent League-team van Donar.