Vignet Gezonde School voor De Kleine Wereld

GRONINGEN - Basisschool De Kleine Wereld uit Groningen heeft het vignet Gezonde School voor het thema Sport en bewegen behaald.

Wethouder Ton Schroor neemt het vignet vrijdag 30 juni om 13.15 uur in ontvangst om het vervolgens aan de leerlingen van de school te overhandigen.

Kwaliteitskeurmerk

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag een school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.

De Kleine Wereld

De Kleine Wereld zorgt voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en een fris klimaat, én heeft aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Het vignet laat zien dat de school speciale aandacht heeft voor het thema ‘Sport en bewegen’.

Sanne Peters

Dit met dank aan Sanne Peters, de vakleerkracht bewegingsonderwijs van De Kleine Wereld, die zich de afgelopen jaren heeft ingezet om het vak op de kaart te zetten. Alle leerlingen krijgen twee keer per week les van de vakleerkracht, doen jaarlijks mee aan een groot opgezette sportdag, en spelen met sportmateriaal op het plein. Ook is er een groot aanbod van naschoolse sportactiviteiten en clinics.

Trots

Directeur Rudie Bilder van De Kleine Wereld is er trots op een Gezonde School te zijn. “Vanaf 30 juni hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school op het gebied van sport en bewegen is!”