Geldwisselkantoor vestigt zich in Groningen

GRONINGEN - Groningen is een geldwisselkantoor rijk: Geldwisselkantoor Groningen. Het kantoor is gevestigd aan de Verlengde Hereweg 1. Het is van maandag tot en met zaterdag geopend.

Geldwisselkantoor is een dienst van familiebedrijf Goudwisselkantoor, een valutawisselkantoor met bijna zeventig locaties.

Wisselen buitenlandse valuta toegankelijk

Geldwisselkantoor wil het wisselen van buitenlandse valuta in Groningen uitgebreid toegankelijk maken. De organisatie kreeg eind 2016 de officiële wisselvergunning van De Nederlandsche Bank. Na een zorgvuldige voorbereiding zijn de wisselactiviteiten nu officieel gestart. Met de komst van de euro zijn de mogelijkheden voor het wisselen van buitenlandse valuta sterk afgenomen. Veel banken en wisselinstellingen hebben hun wisselactiviteiten beëindigd of aanzienlijk teruggebracht. Geldwisselkantoor keert het tij door valuta wisselen weer lokaal mogelijk te maken. Bij Geldwisselkantoor Groningen kunnen bijna alle soorten buitenlands geld ingewisseld worden.

Ook munten

Voor het wisselen van geld hoeft geen afspraak te worden gemaakt. Geldwisselkantoor Groningen accepteert niet alleen bankbiljetten maar wisselt ook buitenlandse munten in. Zelfs veel munten en biljetten die geen wettig betaalmiddel meer zijn kunnen worden omgewisseld. Dat geldt ook voor oude Nederlandse bankbiljetten. Dit biedt mensen de mogelijkheid om hun potje ‘opgespaard geld’ in te wisselen. Vanaf eind dit jaar zijn bij Geldwisselkantoor ook de gangbare valuta zoals de Amerikaanse Dollar, het Britse Pond en de Zwitserse Frank bij Geldwisselkantoor uit voorraad verkrijgbaar.

Privacy

Geldwisselkantoor vindt de privacy en veiligheid van klanten belangrijk. Daarom wordt er geen geld gewisseld aan een loket, maar in een aparte ruimte waarbij de klant zelf aanwezig is. Wisseltransacties worden contant uitbetaald. Goudwisselkantoor maakt deel uit van De Ruiter Groep uit Klaaswaal, onder de rook van Rotterdam.