Klassieke gevel voor WestCord Hotel op Grote Markt

GRONINGEN - De Berlijnse architect Thomas Müller heeft maandagavond in het Groninger Forum zijn ontwerp voor het WestCord Hotel aan de oostwand van de Grote Mark gepresenteerd.

De architect presenteerde in november, tijdens Let’s Gro, al de eerste schetsen voor het hotel. Hij vroeg het publiek bij die gelegenheid om een reactie. Dit resulteerde in meer dan 1500 reacties op de digitaal gepresenteerde schetsen. De meerderheid sprak zich uit voor een klassiek gevel. Collega-architecten, die net als Thomas Müller aan het werk zijn in het gebied Grote Markt-oostzijde, discussieerden in maart van dit jaar over de eerste uitwerking van de schetsen. En ook de Welstand werd om een reactie gevraagd. Thomas Müller werkte al deze meningen en reacties uit tot het maandagavond gepresenteerde ontwerp.

Hotel

Het uit baksteen opgetrokken hotel krijgt ongeveer 110 kamers, een grand café op de begane grond en groot terras met ongeveer tweehonderd plaatsen. Zowel in het café als op het terras zijn ook niet-hotelgasten welkom. De ontwikkelaar is VolkerWessels Vastgoed.