'Carrousel' is De Keuze van de WijkJury Groningen 2017

GRONINGEN - 'Carrousel' van het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönbergs K[h]AOS is De Keuze van de WijkJury Groningen 2017. Dit heeft de WijkJury Groningen vrijdag bekendgemaakt in Theater de Machinefabriek in Groningen.

De WijkJury Groningen bestaat uit dertien onbevangen, niet specialistische stadsbewoners, die in verschillende wijken wonen, uiteenlopende culturele achtergronden hebben en sterk variëren in leeftijd. Gezamenlijk bezochten zij dertien theatervoorstellingen, waarna zij vrijdag hun favoriet - De Keuze van de WijkJury - bekendmaakten. “Carrousel was voor ons een overweldigende ervaring. We wisten bijna niet waar we moesten kijken, zoveel was er te zien. Het raakte overal. We hebben ons geen moment verveeld, het spektakel bleef ons boeien. Deze totaalvoorstelling is entertainment verheven tot kunst”, oordeelde de WijkJury Groningen over de voorstelling van het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönbergs K[h]AOS.

Carrousel

'Carrousel', geïnspireerd op het door Sydney Pollack verfilmde boek 'They Shoot Horses, Don't They?', was de eerste voorstelling van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni sinds zij onder leiding van Guy Weizman intensief samenwerken. In het najaar van 2017 presenteert het Noord Nederlands Toneel 'Het Huis van Bernarda Alba' van Federico García Lorca in regie van Julie Van den Berghe. Club Guy & Roni maakt 'Tetris, Mon Amour'.