Opening Digital Society Hub en 5G Lab in Groningen

GRONINGEN - In de Energy Barn in Groningen worden woensdag 28 juni de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen en de 5G Lab van 5Groningen geopend.

Een hologram geeft bezoekers een blik op de digitale toekomst, een LED-scherm verbeeldt de mogelijkheden van razendsnel internet en deskundigen praten met elkaar over de technologische toekomst.

Digital Society Hub

De Digital Society Hub wordt een plek waar studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en onderzoekers met elkaar werken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld 5G, Big Data, E-Health, gaming, cybersecurity en interactieve media. Het is de nieuwste innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen en is onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media & IT,

5G Lab

Het 5G Lab op het terrein van EnTranCe is een lab waar ondernemers samen met studenten, docenten en onderzoekers testen kunnen uitvoeren met de toepassingen van het snelle datanetwerk van de toekomst: 5G. Het lab is het ‘voorportaal’ voor het 5G Fieldlab in Noord-Groningen: ‘s werelds eerste testveld voor toepassingen van 5G op het platteland. Het 5G Lab is de eerste bouwsteen van de Digital Society Hub.