Hoofdrol Groningse Vivika in eindvoorstelling Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy

GRONINGEN - De 9-jarige Vivika Printz uit Groningen speelt een van de kinderhoofdrollen in 'Tien in de Lucht', de eindvoorstelling Kikds van de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy. Deze voorstelling wordt zondag 25 juni gespeeld in Theater Spant! in Bussum.

Bij de musicalschool krijgen de kinderen en jongeren iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt toegewerkt naar de grote eindvoorstelling in het theater. Hierin komen alle leerlingen, van alle vestigingen van de school uit het hele land, samen om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan. Om dit te bereiken wordt iedere week hard gewerkt, waarbij plezier en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. De echte theaterbeleving van de leerlingen wordt compleet gemaakt doordat ze ieder jaar door volwassen musicalsterren van tegenspel worden voorzien. Deze spelers verzorgen als het ware de rode draad die het hele stuk met alle aparte groepen uit het land tezamen brengt tot één verhaal.

Vivika in de rol van Milou

Een aantal leerlingen speelt een kinderhoofdrol. Deze kinderen acteren heel direct samen met musicalsterren als Roben Mitchell, Sanne Maas en Daniël van Klaveren. Ze zijn van grote waarde voor het verhaal. Vivika is te zien zijn in de rol van Milou. “Milou is een tweeling samen met Max. Ze zijn allebei heel lief ", vindt Vivika. Ze heeft auditie gedaan voor deze rol, net zoals vele andere leerlingen van de Telekids Musicalschool TopClub. Dat is een selectiegroep binnen de school die op drie plaatsen in Nederland te vinden is. “De lessen zijn heel leuk. Iedereen is aardig en elke les leer ik weer wat nieuws", zegt Vivika.

In de buurt

De Telekids Musicalschool/ RTL Talent Academy streeft ernaar om kinderen overal in Nederland de kans te geven om van zingen, dansen en acteren te genieten. Er is ook een leslocatie in Groningen. Meer informatie: www.telekidsmusicalschool.nl of www.rtltalentacademy.nl.