Hoogste punt nieuwe huisartsenspoedpost bereikt

GRONINGEN - De bouw van de nieuwe huisartsenspoedpost in Groningen heeft het hoogste punt bereikt. De bouw ligt hiermee op schema. Naar verwachting opent de nieuwe huisartsenspoedpost 27 november 2017 de deuren.

Dat betekent dat iedereen die met spoed een huisarts nodig heeft in de avond, nacht, in het weekend of tijdens feestdagen, vanaf dan terecht kan op de nieuwe locatie aan het Van Swietenplein 2b, op het terrein van het Martini Ziekenhuis. De post op het Damsterdiep sluit. "De nieuwe huisartsenspoedpost is ruim opgezet en voldoet aan de eisen van deze tijd om patiënten goed te kunnen helpen. Doordat we naast de spoedeisende hulp van het ziekenhuis zitten kunnen we voor de patiënt de samenwerking met het ziekenhuis optimaal benutten", zegt bestuurder/ directeur Ine Scholten van Doktersdienst Groningen. "De nieuwe huisartsenspoedpost is voor iedereen in de provincie goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Het gebouw wordt prachtig en we kijken uit naar eind november als we er daadwerkelijk werken."

Dienstapotheek

De Martini Apotheek krijgt vanaf half november de functie van dienstapotheek. Dat betekent dat patiënten hun voorgeschreven medicatie meteen mee kunnen krijgen. Ine Scholten: "Ook dat is een groot voordeel van deze nieuwe locatie. Patiënten hoeven na hun bezoek aan de huisartsenspoedpost niet meer te reizen voor hun medicatie. Ook medische hulpmiddelen als krukken zijn beschikbaar op de huisartsenspoedpost."

Gezamenlijke ingang voor spoed

De nieuwe huisartsenspoedpost komt voor de huidige ambulance-ingang van het Martini Ziekenhuis. Het gebouw van de huisartsenspoedpost dienst als nieuwe gezamenlijke spoedingang voor iedereen. "Binnen delen de spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis en de huisartsenspoedpost een welkomstbalie waar één medewerker voor beide organisaties werkt. Een logische en overzichtelijke situatie, waar we heel blij mee zijn dat die realiteit wordt", zegt Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis.

Arnold Burger

Het pand is ontworpen door Arnold Burger van Seed Architects. Hij ontwierp ook de nieuwbouw van het Martini Ziekenhuis en recentelijk het Martini Paviljoen in de binnentuin van het ziekenhuis."

Telefooncentrale

Het gebouw huisvest niet alleen de werkplekken voor huisartsen die daar in de avond, nacht en weekend werken, maar ook de telefooncentrale van Doktersdienst Groningen. Overdag werken de medewerkers van Doktersdienst Groningen op de eerste verdieping van het pand.