Tweede fase aanleg Fietsroute Plus Haren - Groningen van start

GRONINGEN/ HAREN - Reef Infra start maandag 26 juni met de aanleg van het resterende tracé van de Fietsroute Plus Haren - Groningen.

De werkzaamheden beginnen met het verbreden van het vrijliggende fietspad tussen de Esserweg en de kruising met de Dilgtweg. Hiervoor worden fietsers tijdelijk omgeleid over de hoofdrijbaan van de Kerklaan.

Spitsbegeleiding VVN

Omdat een omleiding nog weleens tot verwarring leidt, heeft Reef Infra Veilig Verkeer Nederland (VVN) gevraagd de eerste week van de werkzaamheden ondersteuning te bieden. Vrijwilligers van VVN zijn in de ochtend- en avondspits aanwezig om fietsers uitleg te geven over de omleiding. Zij doen dit onder andere door mensen aan te spreken en flyers uit te delen.

Meer begrip

De verwachting is dat hiermee minder verkeersdeelnemers door het werkvak rijden. En dat er meer begrip zal zijn voor de werklieden die proberen zo snel en efficiënt mogelijk te werken, zodat de overlast zoveel mogelijk beperkt wordt. De vrijwilligers van VVN staan van maandag 26 tot en met 30 juni tussen 07.30 en 09.30 en tussen 16.00 en 18.00 uur bij het begin en einde van de omleidingsroute. Reef Infra combineert de spitsbegeleiding van VVN met sturingsborden.