Groningse campagne 'Fiets veilig, blijf offline' van start

GRONINGEN - Op het fietspad tussen Groningen en Zuidhorn worden donderdag 22 juni tussen 15.00 en 17.30 uur flesjes water uitgedeeld. Hiermee wordt de Groningse campagne 'Fiets veilig, blijf offline' afgetrapt. Op de flesjes staat de boodschap 'Fiets veilig, blijf offline'.

De gezamenlijke regionale overheden willen grote groepen fietsers - die dagelijks op de fiets naar bijvoorbeeld werk of school gaan - er met de campagne op wijzen dat 'smartphonevrij' fietsen beter is voor de verkeersveiligheid.

Aandacht bij het verkeer

Door 'smartphonevrij' fietsen te stimuleren wil Verkeerswijzer Groningen bereiken dat fietsers meer met hun aandacht bij het verkeer zijn. Naast deze actie verzorgt Verkeerswijzer Groningen gastlessen op basisscholen. Tijdens deze lessen kunnen de kinderen onder andere op een fietssimulator ervaren dat appen en fietsen niet goed samengaat. Op het voortgezet onderwijs gaan jongeren met het jongerenteam van TeamAlert in gesprek over afleiding en ander (ongewenst) gedrag op de fiets.

Campagne

De campagne duurt drie weken. In deze periode kunnen fietsers op verschillende fietspaden in de provincie een promotieteam tegenkomen. In de actieperiode worden in totaal 3500 flesjes water uitgedeeld.