Vinkhuizen Fietsvierdaagse #33 is begonnen

GRONINGEN - Wethouder Paul de Rook heeft maandag bij 't Vinkhuys in Groningen het startschot gegeven voor de 33ste Vinkhuizen Fietsvierdaagse.

De fietsvierdaagse heeft dit jaar een iets andere opzet. Nieuw zijn de juniorroutes: met een lengte van ongeveer 15 kilometer per avond ideaal voor ouders en kinderen om samen te fietsen. Vader Theo en zoon Jort uit Vinkhuizen deden dit jaar voor het eerst mee en kozen ervoor om deze routes te fietsen. Hoewel Jort nog aan het herstellen was van een griepje, vond hij de eerste dag erg leuk. Vanuit 't Vinkhuys vertrokken ze samen in zuidelijke richting naar de Onlanden voor de controlepost. Hier werd een korte pauze gehouden en kon er, met dank aan Albert Heijn Vinkhuizen, even wat worden bijgetankt. "Ranja, appelsap, water, koekjes en fruit, dat was echt super verzorgd!", aldus vader Theo. Vanwege de hitte werden alle deelnemers ook nog van extra water voorzien.

Feestelijke afsluiting

Op de slotdag, donderdag 22 juni, staat een feestelijke afsluiting bij 't Vinkhuys geprogrammeerd. Met livemuziek en hapjes. Aanvang: 20.00 uur. Deelnemers die het maandag te warm vonden, kunnen dinsdag alsnog opstappen. Dit kan bij 't Vinkhuys, tussen 17.30 en 18.30 uur.