Ina de Vries schenkt € 3.554,56 voor diabetesonderzoek aan UMCG

GRONINGEN - Ina de Vries uit Groningen heeft donderdag een cheque van € 3.554,56 overhandigd aan prof. dr. Paul de Vos van het UMCG.

Ina de Vries heeft diabetes type 1. Ze organiseerde voor zaterdag 23 april een fietstocht, waarbij deelnemers zich lieten sponsoren voor het diabetes-onderzoek van De Vos van het UMCG en prof. Bart O. Roep van het LUMC.

Onderzoek is een reis

De Vos laat weten dat onderzoek naar een nieuwe therapie betekent dat je steeds op reis bent. "Je brengt een verbetering aan maar na elke verbetering zijn er weer nieuwe zaken die we ontdekken over diabetes", zegt hij. "Het onderzoek neemt veel tijd in beslag. Soms moeten we een jaar wachten om te bepalen of een verbetering ook echt een verbetering is. Dan neem je de volgende stap en zo komt de oplossing steeds een stukje dichterbij."

Internationale samenwerking

Het UMCG behoort bij tot de wereldtop in het onderzoek naar verpakken van insuline producerende cellen voor behandeling van diabetes. Wetenschappers uit de hele wereld komen naar het laboratorium in het UMCG om hun onderzoek te doen. Daarbij wordt niet alleen internationaal samengewerkt, het werk wordt ook onderling verdeeld. Dit versnelt het onderzoek en geeft eerder resultaat. De Vos toonde zich blij verrast door dit particuliere initiatief van een patiënt. Met de bijdrage van Ina de Vries en alle fietsers en sponsor wordt bijgedragen aan onderzoek om diabetes type 1 te genezen. Gerelateerd artikel: Ina de Vries stapt op tegen diabetes