Zes scholen in de prijzen bij poster-ontwerpwedstrijd Kindpakket

GRONINGEN - Wethouder Mattias Gijsbertsen van Groningen heeft woensdag de uitslag bekendgemaakt van een poster-ontwerpwedstrijd met als thema de Kindpakketregelingen. Hij deed dat, tijdens Buitenspeeldag, bij BSV Waterman in Paddepoel.

De wethouder reikte awards uit aan (leerlingen van) de basisscholen De Tamarisk, Karrepad, De Swoaistee, De Beijumkorf, De Strrensteen en De Ploeg.

Elf basisscholen

Leerlingen uit de bovenbouw van elf basisscholen deden mee. Zij ontwierpen in totaal 132 posters.

Kindpakket

De posters brengen het aanbod van regelingen uit het Kindpakket onder de aandacht bij gezinnen met een laag inkomen. Het gaat om de Stadjerspas, ouderbijdrage schoolfonds, gratis naschoolse activiteiten, laptopregeling en een tweedehands fiets voor kinderen vanaf 6 jaar. Gijsbertsen: “De kinderen in onze stad die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen moeten dezelfde kansen krijgen als andere kinderen. Met het Kindpakket kunnen meer kinderen meedoen aan sport en ook kleding, muziekles en schoolspullen krijgen.” De gemeente werkt bij de uitvoering nauw samen met scholen, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Kinderen en jongeren kunnen zelf ook meedenken over wat nodig is om drempels weg te nemen. Deze posterwedstrijd is hier een voorbeeld van.

Posters

De posters hangen binnenkort door de hele stad. De posters zijn daarnaast te zien op www.kindpakket.groningen.nl.