De Huismeesters verstevigt negentig balkons in De Wijert

GRONINGEN - De Huismeesters gaat de balkons van negentig woningen in de stad-Groninger wijk De Wijert verstevigen.

De woningcorporatie heeft in drie woongebouwen geconstateerd dat de balkons aan de achterzijde niet aan de huidige bouwnorm voldoen. De bewoners mogen het balkon tijdelijk niet gebruikten. De bewoners van de betrokken woningen en de gemeente Groningen zijn hierover inmiddels geïnformeerd. Het gaat om woongebouwen in de Reviusstraat (101 – 159; oneven), Camphuysenstraat (101 – 159; oneven) en Spieghelstraat (1 - 59; oneven). "De veiligheid van onze bewoners staat bij ons voorop", stelt directeur-bestuurder Sije Holwerda van De Huismeesters.

Balkons verstevigen

De Huismeesters laat stempels (metalen palen) plaatsen onder alle balkonplaten aan de achterkant van het gebouw. Deze stempels zorgen voor extra ondersteuning, zodat bewoners weer gebruik kunnen maken van hun balkon. Alle balkons aan de voorkant van de woningen voldoen aan de huidige bouwnorm. Bewoners kunnen daarom gebruik blijven maken van deze balkons.

Werken aan definitieve oplossing

De Huismeesters stelt een vervolgonderzoek in zodat zij precies weet wat er aan de hand is. Ook wordt onderzocht wat de beste definitieve oplossing is. Bewoners worden hierover door De Huismeesters geïnformeerd.